Vakantie in het Drents Friese Wold

Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Het park heeft de status Natura 2000 natuurgebied met als belangrijkste functie de verdere achteruitgang van de verscheidenheid aan planten en dieren te voorkomen. In het Drents-Friese Wold dwaalt u van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Wandel of fiets door het Drents-Friese Wold en u herkent nog het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen.

Een prachtig gebied om te lopen en te fietsen.

Fietsen in het Drents Friese Wold

U kunt dagen achter elkaar fietsen in het Drents Friese Wold. Er zijn vele fietspaden aangelegd voor de verschillende doelgroepen: Betonnen fietspaden voor de recreatieve fietser en MTB routes voor de actieve en sportieve fietsers. Heeft u geen fietsen bij u, dan kunt u bij ons in de buurt op diverse plaatsen de fietsen huren. Via B&B Janneke kunt u ook diverse fietskaarten meekrijgen.

Elektrische fietsen
Wist u dat er vanuit Appelscha vier officiële E-Bike routes vertrekken?

Actief in het Drents Friese Wold

U overnacht in het prachtige Elsloo, nabij Appelscha. Appelscha is het toeristische hart van de omgeving. Wilt u een dagje ‘actief in Appelscha’? Dat kan natuurlijk. Denkt u bijvoorbeeld eens aan Klimmen in de bomen in het Klimbos in Appelscha. Of tokkelen op grote hoogte over het Klimparcours? Heeft u geen zin in Klimmen en wilt u liever met een kano het gebied verkennen? Ook dat kunt u doen bij ons in de regio. Durft u het aan?

U kunt bij ons alle informatie krijgen over de activiteiten in de mooie regio van het Drents Friese Wold.

Buitencentrum Drents Friese Wold

Het Drents-Friese Wold biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied op de website van Buitencentrum Drents Friese Wold. Zo kunt u met de boswachter mee op excursie, een maanwandeling plannen of in de ochtend dauwtrappen…

Wilt u met collega’s, familie of vrienden een excursie plannen? vraag het aan via de website. De boswachter neemt dan contact met u op en kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

× Hoe kan ik u helpen?